Buccal Fat Pad
Αφαίρεση λίπους από τα μάγουλα

Τι είναι το Buccal Fat Pad;

Το Buccal Fat Pad, γνωστό και ως λιπώδες στρώμα στα μάγουλα, αποτελεί ένα σημαντικό αποθέμα λίπους που βρίσκεται βαθιά μέσα στα μάγουλα, κάτω από τα ζυγωματικά οστά. Η παρουσία και ο όγκος αυτού του λίπους διαφέρουν από άτομο σε άτομο και επηρεάζουν δραστικά το σχήμα και τις αναλογίες του προσώπου. Σε ανθρώπους με μεγαλύτερη συσσώρευση του buccal fat, το πρόσωπο εμφανίζεται πιο πλατύ και στρογγυλό, χαρακτηριστικά που πολλοί περιγράφουν ως "baby face".

Κατά την παιδική ηλικία, αυτό το λίπος βοηθά στο σχηματισμό του προσώπου και παρέχει την απαραίτητη προστασία και υποστήριξη κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Ωστόσο, σε ενήλικες, ένα υπερβολικά εμφανές buccal fat pad μπορεί να θεωρηθεί αισθητικά ανεπιθύμητο, καθώς τείνει να δίνει μια πιο παιδική όψη και να εμποδίζει τη δημιουργία των επιθυμητών γωνιακών γραμμών που συνδέονται με την ωριμότητα.

Η αφαίρεση ή μείωση του buccal fat μπορεί να αποτελέσει μία επιθυμητή επιλογή για εκείνους που αναζητούν ένα πιο ώριμο προφίλ. Αυτή η διαδικασία προσφέρει μια πιο σμιλευμένη εμφάνιση, αναδεικνύοντας τα ζυγωματικά και παρέχοντας μια αρμονικότερη ισορροπία στις γραμμές του προσώπου. Οι αλλαγές αυτές μπορούν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και να βελτιώσουν τη γενικότερη εικόνα ενός ατόμου, κάνοντας την αφαίρεση buccal fat μια δημοφιλή αισθητική επιλογή για πολλούς.

To Buccal Fat Pad Με Μια Ματιά

Θεραπεία
Αφαίρεση Buccal Fat Pad
Duration of treatment
Συνήθως 30-45 λεπτά
Σκοπός
Μείωση του όγκου στα μάγουλα και ενίσχυση των γραμμών των ζυγωματικών και της κάτω γνάθου.
Περιοχές στόχος
Μάγουλα
Κύρια Οφέλη
Πιο ώριμο προσωπικό προφίλ, ανάδειξη των ζυγωματικών και βελτίωση της αισθητικής του προσώπου.
Anaesthesia
Τοπική αναισθησία
Χρόνος ανάρρωσης
Συνήθως 1-2 εβδομάδες
Cost
Ενδεικτική τιμή: από 1,500€

Buccal Fat Pad Αποτελέσματα Πριν-Μετά Αφαίρεσης Buccal Fat Pad

vector2

Buccal Fat PadΠλεονεκτήματα Αφαίρεσης Buccal Fat Pad

Η αφαίρεση του Buccal Fat Pad αποτελεί μία δημοφιλή επέμβαση στο χώρο της αισθητικής χειρουργικής, προσφέροντας μια σειρά από πλεονεκτήματα που την καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις γραμμές του προσώπου τους.

Καλύτερη Συμμετρία του Προσώπου

Η υπερβολική ποσότητα λίπους στα μάγουλα μπορεί να δώσει μια στρογγυλή και παιδική εμφάνιση, κρύβοντας τα ζυγωματικά και τις φυσικές γραμμές του προσώπου. Με την αφαίρεση του Buccal Fat, το πρόσωπο αποκτά πιο γωνιακή δομή, βελτιώνοντας την συνολική συμμετρία και παρέχοντας μία πιο ομοιόμορφη όψη.

Μόνιμα Αποτελέσματα

Σε αντίθεση με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες, η αφαίρεση του Buccal Fat προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα. Η διαδικασία αφαιρεί φυσικά το λίπος από τα μάγουλα, εξασφαλίζοντας έτσι ότι τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν μακροχρόνια, αποφεύγοντας την ανάγκη για τακτικές διορθώσεις.

Ελάχιστα Επεμβατική Διαδικασία με Γρήγορη Ανάρρωση

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της επέμβασης αυτής είναι η ελάχιστη επεμβατικότητά της και η γρήγορη ανάρρωση. Οι τομές γίνονται εσωτερικά στο στόμα, εξαλείφοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ουλών στο δέρμα. Οι ασθενείς συνήθως επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες λίγες μόνο μέρες μετά την επέμβαση.

Εξατομικευμένη Προσέγγιση για Φυσικό Αποτέλεσμα

Κάθε επέμβαση Buccal Fat είναι πλήρως εξατομικευμένη, ανάλογα με τις μοναδικές ανάγκες και τις επιθυμίες του κάθε ασθενούς. Αυτή η προσέγγιση εγγυάται ότι τα αποτελέσματα αρμενονίζονται με τις αισθητικές προτιμήσεις των ασθενών, διατηρώντας ταυτόχρονα τα φυσικά χαρακτηριστικά που κάνουν κάθε πρόσωπο μοναδικό.
ανατομία προσώπου για το buccal fat pad

Πώς πραγματοποιείται η Αφαίρεση Buccal Fat Pad - Η Διαδικασία

Η αφαίρεση του Buccal Fat Pad είναι μια διαδικασία που σχεδιάζεται εξατομικευμένα για κάθε ασθενή, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, την ανατομία του προσώπου και την κατανομή του λίπους. Στοχεύει να επιτύχει την ιδανική αισθητική ενίσχυση, δημιουργώντας το επιθυμητό κόψιμο κάτω από το ζυγωματικό τόξο, χωρίς να προκαλεί μια υπερβολικά «σκελετωμένη» όψη.

Η επέμβαση αρχίζει με την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας για να εξασφαλιστεί ότι ο ασθενής θα είναι άνετος και δεν θα αισθάνεται πόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Στη συνέχεια, ο χειρουργός κάνει μικρές τομές στο εσωτερικό του στόματος, πάνω από το δεύτερο μόριο των επάνω γομφίων, μια περιοχή που επιλέγεται για την αποφυγή εξωτερικών ουλών. Με την εκθεση των buccal fat pads, ο χειρουργός απαλά τα πιέζει προς τα έξω για να τα κάνει πιο προσβάσιμα και στη συνέχεια αφαιρεί το κατάλληλο ποσό λίπους. Αυτή η αφαίρεση γίνεται με μεγάλη ακρίβεια για να επιτευχθεί το επιθυμητό «κόψιμο» κάτω από το ζυγωματικό τόξο και να ενισχυθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου χωρίς να δημιουργηθεί ένα υπερβολικά λεπτό αποτέλεσμα.

Ανάλογα με τις ανάγκες, μπορεί να αφαιρεθεί ή να μειωθεί το λίπος, ή ακόμα και να ανακατανεμηθεί σε άλλες περιοχές του προσώπου για να ενισχύσει άλλα σημεία όπως τα ζυγωματικά ή τις ρινοπαρειακές αύλακες. Αυτή η ευελιξία και η δυνατότητα εξατομίκευσης καθιστά την αφαίρεση Buccal Fat μια ιδιαίτερα προτιμητέα επιλογή για πολλούς ασθενείς που επιθυμούν να βελτιώσουν την αισθητική του προσώπου τους.

Κατάλληλοι υποψήφιοι για Buccal Fat Removal

Suitable candidates for Buccal fat pad removal are men and women who feel that the round contour of their face given by their puffy cheeks does not flatter their overall appearance. They should always be people in good health who do not experience frequent or severe fluctuations in their weight.

Η διαδικασία αυτή δεν συνιστάται για πολύ νεαρά άτομα που έχουν ακόμη το λεγόμενο "baby fat", καθώς το λίπος αυτό μπορεί ακόμα να μεταβληθεί φυσικά με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, δεν είναι κατάλληλη για άτομα με μακρόστενο πρόσωπο που επιθυμούν να αναδείξουν περισσότερο τις γωνίες του, καθώς η μείωση του buccal fat μπορεί να δημιουργήσει μια υπερβολικά λεπτή και σκελετωμένη εμφάνιση. Για τα άτομα αυτά, ενδείκνυται περισσότερο η ενίσχυση των ζυγωματικών και της κάτω γνάθου με υαλουρονικό οξύ ή άλλα fillers, προκειμένου να επιτευχθεί ένα πιο “γεμάτο” πρόσωπο.

αποτέλεσμα πριν μετα αφαίρεσης buccal fat pad σε νεαρή γυναίκα (4)

Μετά την Επέμβαση Buccal Fat Removal

Μετά την επέμβαση αφαίρεσης του Buccal Fat Pad, ο ιατρός σας θα σας δώσει οδηγίες για τη φροντίδα των τομών σας. Ενδέχεται να σας χορηγήσουν ένα ειδικό στοματικό διάλυμα για να βοηθήσει στην επούλωση και να αποτρέψει τις λοιμώξεις. Τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια διατροφή που θα να επιτρέψει στις τομές να αρχίσουν να επουλώνονται. Σταδιακά, θα μπορείτε να προσθέσετε μαλακές τροφές στη διατροφή σας, καθώς θα σας επιτρέψει ο ιατρός σας.

Μετά την επέμβαση, μπορείτε να αναμένετε κάποια πρήξιμο, μώλωπες και μούδιασμα στις περιοχές των τομών. Αυτά τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν σταδιακά καθώς το σώμα σας επουλώνεται. Ο χρόνος επούλωσης είναι συνήθως περίπου τρεις εβδομάδες. Θα χρειαστεί όμως να περάσουν 3-6 μήνες για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα της επέμβασης.

αποτέλεσμα πριν μετα αφαίρεσης buccal fat pad σε νεαρή γυναίκα (4)

Buccal Fat Pad Συχνές Ερωτήσεις για την Αφαίρεση Buccal Fat Pad

Τι είναι το buccal fat;

Το Buccal Fat είναι το λιπώδες στρώμα που βρίσκεται βαθιά μέσα στα μάγουλα, κάτω από τα ζυγωματικά οστά. Η παρουσία και ο όγκος αυτού του λίπους διαφέρουν από άτομο σε άτομο και επηρεάζουν δραστικά το σχήμα και τις αναλογίες του προσώπου.

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα του buccal fat removal;

Τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται μέσα σε λίγες εβδομάδες καθώς το πρήξιμο και οι μώλωπες υποχωρούν. Ωστόσο, η πλήρης ανάδειξη των τελικών αποτελεσμάτων μπορεί να διαρκέσει περίπου τρεις έως έξι μήνες.

Θα φαίνεται κάποια ουλή;

Όχι, οι τομές γίνονται εσωτερικά στο στόμα, οπότε δεν υπάρχουν ορατές ουλές στο πρόσωπο.

Ποια είναι η διαδικασία προετοιμασίας για την επέμβαση;

Κατά την προετοιμασία για την αφαίρεση του Buccal Fat Pad, ο ιατρός θα σας δώσει οδηγίες σχετικά με τις διατροφικές σας συνήθειες, τη διακοπή καπνίσματος και τη χρήση φαρμάκων που πρέπει να ακολουθήσετε πριν την επέμβαση.

Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα;

Ναι, τα αποτελέσματα της αφαίρεσης του Buccal Fat Pad είναι μόνιμα, καθώς το λίπος δεν επανεμφανίζεται στην ίδια περιοχή.

Σε ποια ηλικία μπορεί να πραγματοποιηθεί το buccal fat removal;

Η διαδικασία είναι κατάλληλη για ενήλικες μετά την ηλικία των 20 ετών, όταν η ποσότητα του λίπους σταθεροποιείται. Δεν συνιστάται για πολύ νεαρά άτομα με "baby fat".

Θα μπορώ να τρώω μετά την επέμβαση;

Μετά την επέμβαση, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια υγρή δίαιτα για τις πρώτες ημέρες και σταδιακά να προσθέσετε μαλακές τροφές καθώς οι τομές επουλώνονται.

Μπορεί το buccal fat να αφαιρεθεί με λιποαναρρόφηση;

Η αφαίρεση του buccal fat γίνεται συνήθως μέσω μικρών τομών στο εσωτερικό του στόματος και όχι με λιποαναρρόφηση, καθώς αυτή η μέθοδος δεν είναι ιδανική για την αφαίρεση του συγκεκριμένου είδους λίπους.

Πόσος χρόνος διαρκεί η ανάρρωση;

Η ανάρρωση διαρκεί συνήθως 1-2 εβδομάδες, με το πλήρες αποτέλεσμα να φαίνεται σε 3-6 μήνες.

Πόσο επώδυνη είναι η διαδικασία;

Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα αισθανθείτε πόνο κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Μετά την επέμβαση, ενδέχεται να υπάρχει ελαφρύς πόνος και πρήξιμο, το οποίο αντιμετωπίζεται με παυσίπονα.

MDClinics Book now your online appointment!

Φόρμα Ραντεβού

Buccal Fat Pad Testimonials Οι αξιολογήσεις μας

H διαδικασία πήγε πολύ καλά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τα αποτελέσματά μου. Το προσωπικό ήταν φιλικό και εξυπηρετικό. Η φροντίδα μετά την επέμβαση ήταν εξαιρετική, με συνεχή επικοινωνία ανάμεσα σε εμένα και την κλινική και τα ραντεβού να κλείνονται αμέσως. Σας ευχαριστώ για όλα!
Κωνσταντίνα Ζ.
Όταν μπήκα για την επέμβαση ήμουν πολύ αγχωμένη γιατί δεν είχα κάνει ποτέ στο παρελθόν. Ωστόσο, όταν μπήκα στην κλινική, ένιωσα άνετα αμέσως. Η διαδικασία ήταν εξαιρετική, με ελάχιστο πόνο. Κοιτάζοντας τώρα φωτογραφίες μου από 6 μήνες πριν, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο άνθρωπος που βλέπω ήμουν εγώ. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη που αποφάσισα να κάνω αυτή την επέμβαση!
Στεφανία Λ.
Όλοι οι άνθρωποι στην MD Clinics είναι άψογοι, φιλικοί, και η φροντίδα μετά την επέμβαση παίρνει από μένα βαθμό 10/10. Από το πρώτο ραντεβού μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, είναι επαγγελματίες στη δουλειά τους και σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου γιατί νοιάζονται για κάθε σου ανάγκη. Έκανα vaser σε τρία σημεία και τα αποτελέσματα είναι 100%!
Χριστίνα Μ.
Η διαβούλευση με τον γιατρό ήταν πάρα πολύ κατατοπιστική, πήρα όλες τις πληροφορίες που ήθελα. Με φρόντισαν σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας και είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα.
Πάνος Α.

Αισθητική Δερματολογία | Πλαστική Χειρουργική

MDClinics © 2024. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Design & Development by Pixel Design

en_GBEnglish