Βλεφαροπλαστική

Με το πέρασμα των ετών και τη γήρανση του δέρματος, προκαλείται χαλάρωση στην επιδερμίδα του προσώπου με αποτέλεσμα το δέρμα να “κρεμάει”. Το βλέμμα χάνει την εκφραστικότητα και τη λάμψη του, ενώ πολύ συχνά η χαλάρωση στην περιοχή των ματιών μπορεί να εμποδίσει και την όραση. Σε αυτά τα προβλήματα έρχεται να δώσει τη λύση η βλεφαροπλαστική, επαναφέροντας το νεανικό βλέμμα.

Η Βλεφαροπλαστική με μία ματιά

Σκοπός Χειρουργείου
Αποσκοπεί στο να μειωθεί η χαλάρωση στο κάτω βλέφαρο και αφαιρεθεί η περίσσεια ιστού στο άνω βλέφαρο
Χρόνος Χειρουργείου
1 ώρα
Διάρκεια Αποτελέσματος
Για πάντα
Επίπεδο Πόνου
Χωρίς Πόνο
Κόστος Συνεδρίας
Από 1200€
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από 2 εβδομάδες
Αναισθησία
Τοπική Αναισθησία
Διάρκεια αποθεραπείας
Τα ράμματα αφαιρούνται σε 7 ημέρες
Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική Τι είναι;

Η Βλεφαροπλαστική είναι μία επέμβαση με την οποία απομακρύνεται η περίσσεια δέρματος από τα βλέφαρα. Πραγματοποιείται χειρουργικά στα άνω βλέφαρα (άνω βλεφαροπλαστική), στα κάτω βλέφαρα (κάτω βλεφαροπλαστική) ή και στα δύο και γίνεται υπό τοπική αναισθησία.
Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική Πώς γίνεται;

Η βλεφαροπλαστική στα άνω και κάτω βλέφαρα πραγματοποιείται χειρουργικά και μπορεί να γίνει και στα δύο βλέφαρα ταυτόχρονα, εφόσον υπάρχει ένδειξη. Ουσιαστικά, κατά τη διάρκεια του χειρουργείου της βλεφαροπλαστικής, αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος ή/και του λίπους, βελτιώνοντας τόσο το αισθητικό αποτέλεσμα όσο και τυχόν προβλήματα όρασης.
Η επέμβαση βλεφαροπλαστικής γίνεται υπό τοπική αναισθησία και δεν απαιτείται ολική αναισθησία. Έτσι ο/η ασθενής επιστρέφει άμεσα και γρήγορα, χωρίς ταλαιπωρία, στις καθημερινές δραστηριότητες και την εργασία του/της.
Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 1-1.5 ώρα και ο/η ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα με το πέρας της επέμβασης στο σπίτι του, καθώς δεν απαιτείται νοσηλεία και παραμονή στο νοσοκομείο.
Βλεφαροπλαστική Αποτελέσματα Before-After

Είδη Βλεφαροπλαστικής Άνω Βλεφαροπλαστική

Είναι γεγονός πως με την πάροδο του χρόνου, τα άνω βλέφαρα χαλαρώνουν και λόγω της βαρύτητας «κρεμάνε». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μάτια να χάνουν την εκφραστικότητά τους, αλλά και να περιορίζουν την όραση του ασθενούς. Σε μία τέτοια περίπτωση, τη λύση δίνει η άνω βλεφαροπλαστική, όπου αντιμετωπίζει το πρόβλημα τόσο από την αισθητική πλευρά (για τη μείωση της εμφάνισης της γήρανσης) όσο και από τη λειτουργική πλευρά (καλύτερη όραση). Με την άνω βλεφαροπλαστική αφαιρείται το περισσευούμενο δέρμα και το διογκωμένο λίπος από το άνω βλέφαρο του ασθενούς.
Στην φωτογραφία, απεικονίζεται ασθενής της MD Clinics. H Αναστασία, τον τελευταίο καιρό παρατηρούσε χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή των άνω βλεφάρων, στον καθρέφτη της κάθε πρωί. Έτσι, αποφάσισε να ξανακάνει τα μάτια πρωταγωνιστές του προσώπου της. Απευθύνθηκε στον Δρ. Ηλία Μουστάκη στην κλινική MD Clinics για την επέμβαση της Άνω Βλεφαροπλαστικής και η απόφασή της την δικαίωσε.

Είδη Βλεφαροπλαστικής Κάτω Βλεφαροπλαστική

Τα σημάδια του χρόνου μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους και στο κάτω βλέφαρο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να σχηματίζονται μαύροι κύκλοι και «σακούλες». Ομοίως με την άνω βλεφαροπλαστική, χρησιμοποιείται η ίδια τεχνική όπου αφαιρείται η όποια περίσσεια δέρματος και λίπους από τα κάτω βλέφαρα που αλλοιώνουν την όψη του ματιού και γενικότερα του προσώπου.
Στην φωτογραφία, η ασθενής είχε εμφανίσει μαύρους κύκλους και «σακούλες» κάτω από τα μάτια, με αποτέλεσμα να φαίνεται μεγαλύτερη και διαρκώς κουρασμένη. Απευθύνθηκε στον Δρ. Ιωάννη Δαλιανούδη και στην κλινική MD Clinics για την επέμβαση της Κάτω Βλεφαροπλαστικής και κατάφερε να αποτινάξει τα χρόνια και την κούραση από το βλέμμα της.
Βλεφαροπλαστική Αποτελέσματα Before-After

Θέλετε να κάνετε βλεφαροπλαστική;
Μην το καθυστερείτε άλλο!

Ενημερωθείτε από τους έμπειρους Ιατρούς της MD Clinics.
Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική Πλεονεκτήματα

Αποσκοπεί στο να μειωθεί η χαλάρωση στο κάτω βλέφαρο και αφαιρεθεί η περίσσεια ιστού στο άνω βλέφαρο. Δεν είναι απλώς ο τρόπος με τον οποίο θα ανακτήσεις την νεανική όψη των ματιών σου. Είναι μία επέμβαση που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την όρασή σου, καθώς και το πώς μεταδίδεις τα συναισθήματά σου.
Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική Ιδανικός υποψήφιος

Η Βλεφαροπλαστική είναι ιδανική επέμβαση για όσους έχουν:
Πεσμένα άνω βλέφαρα.
Σακούλες κάτω από τα μάτια.
Περίσσεια δέρματος στα άνω βλέφαρα που εμποδίζουν την περιφερειακή όραση.
Περίσσεια δέρματος στα κάτω βλέφαρα.
Συνήθως, η βλεφαροπλαστική προτείνεται σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 40, αλλά ουσιαστικά είναι μία επέμβαση που δεν έχει όριο ηλικίας. Απευθύνεται σε όσους είναι δυσαρεστημένοι με το περίσσιο δέρμα και το λίπος στα άνω βλέφαρα ή τις “σακούλες” κάτω από τα μάτια και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε ενήλικο άτομο, εφόσον το επιτρέπει η υγεία του ενδιαφερόμενου.

Θέλετε να δείτε
τον ΝΕΟ ΣΑΣ εαυτό
σε 3D Απεικόνιση;

Η ομάδα της MD Clinics σας προσφέρει μια νέα πρωτοποριακή και καινοτόμο διαδικασία που βλέπετε το πως θα είστε μετά τη θεραπεία, ή την επέμβαση σας.
Crisalix Virtual Aesthetics
Ζητήστε από το γιατρό σας να σας κάνει σάρωση ή να ξεκινήσετε από το σπίτι. Για να δημιουργήσετε ένα 3D, μπορείτε είτε να σαρωθείτε κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης είτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας από το σπίτι.
δειτε περισσοτερα
0
%
Το 98% των ασθενών συνιστούν το Crisalix στους φίλους τους.
0
%
Το 98% των ασθενών συνιστούν το Crisalix στους φίλους τους.
Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική Χρόνος αποκατάστασης

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και για αυτό δεν απαιτείται νοσηλεία και έτσι ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στο σπίτι του.
Τις πρώτες ημέρες συστήνεται η χρήση ψυχρών επιθεμάτων στα βλέφαρα, έτσι ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν το πρήξιμο (οίδημα) στην περιοχή και οι εκχυμώσεις (μελανιές). Επίσης, απαιτείται η χορήγηση αντιβιοτικής κρέμας, για την αποφυγή μολύνσεων από την “ανοιχτή” πληγή του χειρουργείου, καθώς και οφθαλμικές σταγόνες.
Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προσοχή τις πρώτες μέρες. Συνιστάται η αποφυγή έντονης σωματικής άσκησης, το σήκωμα βάρους και το απότομο σκύψιμο για περίπου 1-2 εβδομάδες από το χειρουργείο. Επίσης, συστήνεται να αποφεύγεται το μακιγιάζ, ιδίως στην περιοχή των ματιών, για τις πρώτες περίπου 7 ημέρες εβδομάδες μέχρι να αφαιρεθούν τα ράμματα.

Βλεφαροπλαστική Αποτελέσματα

Τα πρώτα αποτελέσματα μετά την επέμβαση βλεφαροπλαστικής γίνονται άμεσα ορατά και ο ασθενής βλέπει αμέσως την ανόρθωση των βλεφάρων και την αφαίρεση περίσσειας δέρματος. Τις πρώτες μέρες είναι πιθανό να υπάρχει έντονο οίδημα στην περιοχή και συνεπώς το αποτέλεσμα να μην είναι το τελικό. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό μετά από περίπου 2 εβδομάδες που γίνεται η επανεξέταση και η αφαίρεση των ραμμάτων και συνεχίζει να βελτιώνεται όσο επουλώνεται η πληγή μέχρι και τους 6 μήνες. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν πως αρχίζουν αμέσως να νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και το βλέμμα φαίνεται πιο νεανικό και ξεκούραστο από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες.
Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική Επιπλοκές

Η Βλεφαροπλαστική είναι μία απόλυτα ασφαλής διαδικασία που πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία. Ωστόσο, όπως και σε κάθε χειρουργική επέμβαση, μπορεί να ακολουθήσουν επιπλοκές οι οποίες αντιμετωπίζονται γρήγορα και ανώδυνα στα χέρια ενός έμπειρου χειρουργού.
Οι επιπλοκές μπορεί να είναι ήπιες ή και σοβαρότερες και περιλαμβάνουν:
Αιμορραγία
Ξηροφθαλμία
Δυσκολία στο άνοιγμα και κλείσιμο των ματιών
Παροδική δυσκολία στην όραση (θολή όραση)

Βλεφαροπλαστική Συχνές ερωτήσεις

Πόσο κρατάει η αποθεραπεία;

Μετά από την επέμβαση τα ράμματα αφαιρούνται σε περίπου 7 μέρες. Με τη χρήση μακιγιάζ μπορούν να καλυφθούν μικρές γραμμές και ερυθρότητα. Οι μώλωπες είναι εξαιρετικά σπάνιοι και το οίδημα υποχωρεί μετά την πρώτη εβδομάδα. Μόλις κλείσεις τις δύο βδομάδες μπορείς ελεύθερα να απολαύσεις την νέα, αναζωογονημένη όψη των ματιών σου.

Πως θα είναι το πρόσωπό μου αμέσως μετά την επέμβαση;

Τα βλέφαρά σου είναι πιθανό ότι θα φαίνονται πρησμένα μετά την επέμβαση. Οι τομές επίσης θα φαίνονται κόκκινες. Όλα αυτά είναι απολύτως αναμενόμενα και φυσιολογικά.

Θα επηρεαστεί η όρασή μου;

Όχι. Αντιθέτως, θα αυξηθεί το οπτικό πεδίο και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται η όραση καθώς δεν επεμβαίνουμε καθόλου στον οφθαλμικό βολβό.

Γιατί να κάνω βλεφαροπλαστική;

Διότι θα σου επαναφέρει μια πιο νεανική όψη στο πρόσωπο εξαλείφοντας τις ρυτίδες και το πρήξιμο γύρω από τα μάτια σου.
Διότι σου ανοίγει κυριολεκτικά τα μάτια, διευρύνοντας το πεδίο της όρασής σου.
Διότι σου απαλύνει πιθανούς πόνους στο μέτωπο που προξενούνται από τους κουρασμένους μυς.
Διότι ελαττώνει τους δερματικούς ερεθισμούς που προκύπτουν από την τριβή της επιδερμίδας στις πτυχές του δέρματος γύρω από τα μάτια.

Πονάει η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία, γεγονός που την καθιστά μία ανώδυνη διαδικασία. Μετά το χειρουργείο ενδέχεται να υπάρξει τοπικό οίδημα, πόνος ή και τυχόν ενόχληση από τα ράμματα, που όμως είναι παροδικά και διαρκούν για λίγες ημέρες. Ο πόνος αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα.

Τι πρέπει να κάνω πριν τη βλεφαροπλαστική;

Ο πλαστικός χειρουργός που θα επιλέξετε για την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής οφείλει να σας ενημερώσει εκτενώς για την προετοιμασία πριν το χειρουργείο. Ενδεικτικά η προετοιμασία αυτή μπορεί να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μία οφθαλμολογική εξέταση αν έχετε οφθαλμολογικά προβλήματα. Επίσης, κάποιες μέρες πριν το χειρουργείο ίσως χρειαστεί να διακόψετε όποια φαρμακευτική αγωγή που συμβάλλει στην αραίωση του αίματος. Τέλος, ενδείκνυται για τους καπνιστές να μειώσουν ή δυνατόν και να διακόψουν το κάπνισμα λίγες μέρες πριν το χειρουργείο, καθώς μειώνει σημαντικά την επούλωση και αυξάνει τον κίνδυνο των επιπλοκών.

Κάνουν και οι άντρες βλεφαροπλαστική;

Ναι. Ένας σημαντικός αριθμός ανδρών κάθε ηλικίας επιλέγουν να κάνουν βλεφαροπλαστική για πιο νεανική όψη και ξεκούραστο βλέμμα.

Η επέμβαση αφήνει σημάδια;

Όχι. Συνήθως δεν υπάρχει ορατή ουλή μετά την ολοκλήρωση της επούλωσης. Οι τομές στα βλέφαρα γίνονται ακολουθώντας φυσικές πτυχές του δέρματος. Μόλις επουλωθούν θα εξασθενίσουν, αφήνοντας μια πολύ δυσδιάκριτη γραμμή τομής που γίνεται ουσιαστικά απαρατήρητη μετά την επούλωση.

Τι πρέπει να κάνω μετά τη βλεφαροπλαστική;

Οι οδηγίες μετά τη βλεφαροπλαστική περιλαμβάνουν τα εξής:
Το μακιγιάζ στην περιοχή των ματιών.
Το κάπνισμα.
Την έντονη γυμναστική.
Να τρίβετε την περιοχή των ματιών και του προσώπου εν γένει.
Το σήκωμα βάρους.
Παράλληλα, πρέπει να αποφεύγετε:
Να τοποθετείτε τακτικά παγοκύστες ώστε να μειωθεί ο πόνος και το οίδημα στην περιοχή των ματιών.
Να κοιμάστε σε σχετικά όρθια θέση, έτσι ώστε το κεφάλι να βρίσκεται πιο ψηλά από το στήθος.
Να φοράτε γυαλιά ηλίου με σκούρους φακούς στην έντονη ηλιοφάνεια.
Να εφαρμόζετε στα μάτια ενυδατικές σταγόνες όπως θα σας υποδείξει ο ιατρός.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Γενικά, τα αποτελέσματα της χειρουργικής βλεφαροπλαστικής είναι μόνιμα. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, τη βαρύτητα και το γήρας μπορεί να προκληθεί εκ νέου χαλάρωση του δέρματος και πτώση των βλεφάρων. Συνεπώς, ενδέχεται μετά από 10-15 χρόνια να υπάρξει ξανά ένδειξη για επέμβαση βλεφαροπλαστικής.

Ποιο είναι το κόστος για τη βλεφαροπλαστική;

Το κόστος της βλεφαροπλαστικής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η έκταση του προβλήματος, το αν απαιτείται άνω βλεφαροπλαστική, κάτω βλεφαροπλαστική ή και τα δύο, καθώς και από τις προσδοκίες του κάθε ασθενούς. Σε κάθε περίπτωση, πραγματοποιείται πάντα ένα διαγνωστικό ραντεβού με τον χειρουργό, στο οποίο καθορίζονται οι ανάγκες της επέμβασης και το κόστος της.

Πώς να διαλέξω χειρουργό για την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής;

Επειδή η βλεφαροπλαστική είναι ένα εξειδικευμένο χειρουργείο που απαιτεί αρκετή εμπειρία, χρειάζεται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την επιλογή του ιατρού που θα εμπιστευτείτε. Ένας καλός πλαστικός χειρουργός πρέπει να είσαι σε θέση να εξηγήσει τη διαδικασία εν βάθει, τόσο προεγχειριτικά όσο και μετεγχειρουργικά και να είναι ειλικρινής απέναντι στον ασθενή για το αποτέλεσμα και τις προσδοκίες.

Στην αρχική διαβούλευση με τον πλαστικό χειρουργό, ζητήστε να δείτε αποτελέσματα πριν και μετά βλεφαροπλαστικής αλλά και testimonials προηγούμενων ασθενών.

MDClinics Κλείστε τώρα το online ραντεβού σας!

Φόρμα Ραντεβού

Βλεφαροπλαστική Testimonials Οι αξιολογήσεις μας

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη που έκανα την επέμβαση. Το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν συνέχεια στη διάθεσή μου για να απαντήσει όλες μου τις ερωτήσεις και να με καθησυχάσει όποτε είχα την παραμικρή ανησυχία. Σε όποιον σκέφτεται να κάνει Βλεφαροπλαστική θέλω να πω πως θα είναι σε πολύ καλά χέρια στη στην MD Clinics.
Ιουλία Π.
Ο γιατρός ήταν καταπληκτικός και είμαι τόσο χαρούμενη με τα αποτελέσματα! Χωρίς υπερβολή μπορώ να πω ότι έχει αλλάξει η ζωή μου. Συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό και την υπηρεσία που παρέχετε στον κόσμο.
Μαίρη Λ.
Φανταστική εξυπηρέτηση! Όλο το προσωπικό λειτουργεί με πολύ επαγγελματικό τρόπο. Η κλινική είναι πολύ καθαρή και ευχάριστη. Ένιωσα πως ήμουν σε καλά χέρια! Όλη η διαδικασία μου φάνηκε εύκολη και πήγε εξαιρετικά. Σας ευχαριστώ!
Γιώργος Α.
Είχα εξαιρετικά αποτελέσματα από την βλεφαροπλαστική. Οι γύρω μου δεν σταματούν να μου κάνουν κομπλιμέντα για το πόσο φρέσκια φαίνομαι. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη με το πώς πήγαν όλα.
Άννα Κ.

Αισθητική Δερματολογία | Πλαστική Χειρουργική

MDClinics © 2023. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.